Naša priča

event 21.02.2023.

Kako je sve počelo i za što se zalažemo?

Specijalna bolnica Aksis osnovana je 2012. godine. Osnivanju Specijalne bolnice Aksis prethodile su godine rada, uvođenja novih metoda liječenja te inoviranja Poliklinike Vertebralis i Poliklinike Vertebris.

Specijalna bolnica osnovana je od strane grupe profesionalaca u području neurokirurgije kralježnice, ortopedije i traumatologije, anesteziologije i fizikalne medicine, koju predvodi dr. Robert Saftić kao ravnatelj i medicinski direktor.

Cilj je od samih početaka bio ponuditi nešto novo, inovativno, bolje i sigurnije – minimalno invazivno – što bi osiguralo visoku razinu zadovoljstva pacijenata i smanjilo troškove pacijentima i zdravstvenom sustavu. Unutar Specijalne bolnice Aksis djeluju dva zasebna odjela: Odjel za neurokirurgiju i Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

Misija

Naša je misija jednostavna i sastoji se od pružanja pouzdanih informacija o bolestima i stanjima kralježnice i zglobova, opcijama minimalno invazivnoga liječenja, pružanja drugoga mišljenja i naposljetku organiziranja i koordiniranja mogućega kirurškoga tretmana u našoj bolnici. Naše specijalnosti su endoskopska discektomija s anuloplastijom (SED), METRx mikroendoskopska dekompresija, laserska operacija kralježnice (PLDD) i minimalno invazivna operacija zglobova. Ove metode predstavljaju kombinaciju minimalno invazivnog kirurškoga pristupa s maksimalnim učinkom u tretiranju degenerativnih bolesti i oboljenja lokomotornog sustava.

Usluge

Raspon naših usluga uključuje komunikaciju doktor-pacijent, usluge prijevoda, usluge digitalizacije dokumentacije i širok spektar usluga kada odaberete operaciju kod naših neurokirurga ili ortopedskih kirurga. To može uključivati upravljanje vizama i drugom dokumentacijom, prijevoz s aerodroma ili od/do hotela, smještaj, podršku za obitelj i prijatelje koji ostaju kod kuće, i dr.

Međunarodno priznati

Uspješno primjenjujemo najnaprednije i najinovativnije metode u minimalno invazivnoj neurokirurgiji kralježnice i ortopedskoj kirurgiji. Tijekom godina rada i postojanja kao jedne od vrhunskih svjetskih destinacija i bolnica za tretiranje poremećaja i bolesti kralježnice pomoću tehnika minimalno invazivne kirurgije, liječili smo pacijente iz cijeloga svijeta, uključujući pacijente iz Španjolske, Francuske, Italije, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva, Češke, Slovačke, Bugarske, Portugala, Rumunjske, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Crne gore, Egipta, Gane, Tanzanije, Kanade, SAD-a itd. U posljednje vrijeme postali smo prepoznata destinacija za minimalno invazivnu kirurgiju u ortopediji (kirurgija zglobova)

Drugo mišljenje

Ako tražite profesionalnu i točnu dijagnozu svojega stanja/bolesti ili razmatrate odabir minimalno invazivnoga zahvata kao alternativu nad tradicionalnim metodama ortopedske ili neurološke kirurgije, naše kvalificirano osoblje vrlo će rado procijeniti Vaš slučaj i pružiti savjete o svim opcijama liječenja koje su Vam dostupne.