Pacijenti iz cijeloga svijeta posjećuju Hrvatsku radi operacije kralježnice

event 15.01.2023.

Fascinantno je što su sve ljudi spremni učiniti zbog zdravlja, pa čak i preletjeti tisuće milja i sresti nepoznatoga kirurga i advokata pacijenata. Ovo je razlog zbog kojega pokušavamo svakom pojedinačnom pacijentu pristupiti vrlo prijateljski ali i vrlo profesionalno i pojedinačno.

Cijena je najznačajniji faktor koji utječe na odluku neke osobe o putovanju u inozemstvo iz zdravstvenih razloga, u skladu s nedavnom studijom koju je objavio renomirani savjetnik za medicinski turizam. Međunarodna anketa, provedena od strane stručnjaka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, otkrila je da je prihvatljiva cijena navedena kao ključni faktor za one koji traže medicinsku pomoć izvan svojih vlastitih zemalja, dok je 88% anketiranih označilo ovo kao prvi razlog.

Do sada smo, budući da je Spinalna kirurgija Hrvatska (poznata i pod imenom Vertebris međunarodna bolnica za kralježnicu) počela 2010., privukli mnoge pacijente iz cijeloga svijeta. Većina njih je, razumije se, iz Europe. U ovom ćemo članku napisati nešto o njima i omogućiti osobnu vezu između Vas (mogućega pacijenta zainteresiranog za liječenje u našoj klinici) i naših starih pacijenata.

M.M. iz Egipta Vitalni 55-godišnji muški pacijent s ozbiljnom spinalnom stenozom na L3-L4 i diskom s hernijom na L4-L5. Liječen u Hrvatskoj u siječnju 2011. uz 100% uspješnost. Kao što je već spomenuto, dijagnoza je bila spinalna stenoza i liječenje je bilo Coflex operacija i mikro-dekompresija za spinalnu stenozu i PLDD (laserska dekompresija diska) za disk s hernijom. Pacijent je prohodao bez pomoći odmah nakon operacije. Sada, 4 mjeseca kasnije, pacijent nema boli i vratio se svojem život i svakodnevnim aktivnostima.

M.B. iz Rumunjske 50-godišnji muškarac iz Rumunjske prvi put nas je kontaktirao prije malo više od godinu dana. Skupa s nama je kontaktirao brojne druge klinike i voditelje kako bi dobio prikladnu dijagnozu i plan liječenja. Iz nekoliko je razloga bio nesretan s odgovorima drugih i odlučio je doći na liječenje u Hrvatsku do kraja travnja 2011. Dijagnoza je bila izbočenost diska (suzbijena) na L5-LS1 i liječenje je bilo endoskopska discektomija s interlaminarnim pristupom. Unatoč određenoj neugodi i bolovima nakon operacije, pacijent je sada gotovo bez boli i uskoro će se vratiti svom normalnom životu i svakodnevnim aktivnostima.

G.A. iz Španjolske Naš prvi pacijent iz inozemstva, liječen sredinom 2010. Dijagnoza je bila istisnutost diska na L4-L5 i liječenje je bila selektivna endoskopska discektomija. Pacijent se odmah nakon operacije osjećao bolje. Napravljene su redovne kontrole i sada se, godinu dana kasnije, pacijent vratio svom bezbolnom životu.

A.H. iz Engleske Nesretan tip! Došao nam je s izbočenjem diska na L5-S1 koje je uspješno liječeno devet mjeseci ranije. Pacijentu je bilo dobro, vratio se poslu i svakodnevnim aktivnostima. Nažalost, doživio je nesreću na skijanju i disk mu je izbočen. Nakon kontrolnog MRI skena, zaključili smo da pacijent treba endoskopsku operaciju kao trajno rješenje za njegove probleme. Sada, nekoliko mjeseci kasnije, pacijent nas je obavijestio da je kao nov, vratio se svom životu, poslu i svakodnevnim aktivnostima.

D.G. iz Njemačke 30-godišnji nogometaš iz Münchena došao nam je prije 6 mjeseci. Dijagnoza mu je bila kružna poderotina na L4-L5 i primarna bol u leđima uzrokovana degeneracijom diska. Liječenje je bila selektivna endoskopska discektomija s termalnom anuloplastijom. 6 mjeseci kasnije, pacijent nema boli i vratio se drugoj najvažnijoj stvari na svijetu – nogometu.

Postoji još priča o uspjehu, posebice od lokalnih pacijenata iz Hrvatske, Bosne, Srbije, Makedonije, Crne gore, Slovenije. Nemojte oklijevati nazvati nas za više informacija ili bilo kakva pitanja.

Sve operacije izvodi Dr. Robert Saftic, neurokirurg i pionir u minimalno invazivnoj spinalnoj kirurgiji u Hrvatskoj i Jugoistočnoj Europi. Posebna područja interesa su mu minimalno invazivna spinalna kirurgija s filozofijom odabira najučinkovitijih i najmanje invazivnih metoda liječenja spinalnih poremećaja i dijagnoze boli u donjem dijelu leđa, vratu, nogama i rukama. Međunarodno prihvaćen i poznat stručnjak u polju laserske, METRx i endoskopske spinalne kirurgije dokazano pozivima na sve spinalne kongrese i objavljivanjem rezultata u medicinskim časopisima.