Prof. Karlo Houra –⁠ pozvani predavač i instruktor na međunarodnom anatomskom tečaju o endoskopskim operacijama kralježnice

event 24.09.2021.

Prije desetak dana u Essenu (Njemačka) u organizaciji tvrtke MaxMoreSpine održan je međunarodni tečaj o endoskopskim operacijama kralježnice.

Naš neurokirurg, prof. Karlo Houra, sudjelovao je kao jedan voditelja tečaja, pozvani predavač i instruktor.

Kada smo davne 2008. godine započeli s endoskopskim operacijama kralježnice, Hrvatska je bila jedna od samo tri zemlje u Europi u kojima se primjenjivala ta inovativna, napredna i sigurna operacijska tehnika.

Danas, zahvaljujući našem trudu u educiranju kolega na tečajevima poput ovoga iz Essena, endoskopske operacije kralježnice sve su više dostupne pacijentima diljem svijeta.

Specijalna bolnica AKSIS i MaxMoreSpine surađuju već dugi niz godina u promociji minimalno invazivnih endoskopskih operacija kralježnice te edukaciji liječnika diljem svijeta. Zanimljivost na koju smo ponosni je svakako i činjenica kako je osnivač ove tvrtke ujedno i jedan od pionira endoskopskog pristupa u kirurgiji kralježnice –⁠ pok. dr. Thomas Hoogland.

Naši neurokirurzi prof. Houra i dr. Saftić ne samo da imaju najviše iskustva u endoskopskim operacijama kralježnice u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, nego zahvaljujući zavidnoj razini vještine i znanja vode tečajeve diljem svijeta te poučavaju druge o ovim naprednim i inovativnim minimalno invazivnim tehnikama.

Na ovom tečaju u Essenu sudjelovali su doktori iz Saudijske Arabije, Njemačke, Italije, Španjolske, Jordana, Iraka, Ujedinjenog Kraljevstva i Grčke.

Vaša Specijalna bolnica AKSIS 🏥

[ngg src=”galleries” ids=”36″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]