Svjetski dan kralježnice 2023.

event 16.10.2023.

Danas se pod geslom Move your spine odnosno Pokrenite svoju kralježnicu diljem svijeta obilježava Svjetski dan kralježnice. Tema naglašava važnost kretanja u rješavanju boli u kralježnici kao dijela globalnog tereta bolesti i bavi se potrebom za obrazovanjem o kretanju u svim regijama i kulturama tijekom cijelog života.

Uz procijenjenih 540 milijuna ljudi u svijetu koji pate od bolova u donjem dijelu leđa u bilo kojem trenutku, to je i dalje vodeći uzrok godina proživljenih s nesposobnosti i bolovima.

Više od desetljeća tim Specijalne bolnice AKSIS svakodnevno Vam je na raspolaganju putem telefona, emaila, u našoj bolnici i na društvenim mrežama.

Posebnu pažnju u našem radu pridajemo prevenciji u sklopu našeg inovativnog Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Po prvi put u Hrvatskoj dostupna je fizikalna terapija temeljena na individualnim potrebama pojedinaca zahvaljujući preciznim mjerenjima deficita pokreta naprednom tehnologijom (nikako procjenama i “od oka”), čime smo napravili veliki korak naprijed kako u sanaciji tegoba, tako i u prevenciji njihova nastanka.

Prepustite nama brigu o Vašoj kralježnici!