Uspješno izvedena METRx mikro-endoskopska operacija kralježnice

event 29.05.2024.

Revoluciju započetu u Sjedinjenim Američkim Državama prije više od 25 godina uspješno provodimo u našoj bolnici već 15 godina. Riječ…

Revoluciju započetu u Sjedinjenim Američkim Državama prije više od 25 godina uspješno provodimo u našoj bolnici već 15 godina.

Riječ je o mikro-endoskopskim operacijama kralježnice koje nam omogućavaju na manje invazivan način izvesti određene neurokirurške zahvate koji se u drugim bolnicama rade na tradicionalan (klasičan) način u općoj anesteziji – npr. discektomija, foraminotomija, laminektomija, dekompresija.

METRx je sustav cjevastih proširivača koji nam pruža mogućnost za izvođenje i znatno zahtjevnijih zahvata u regionalnoj ili spinalnoj anesteziji, uz konstantnu suradnju i komunikaciju pacijenta i neurokirurga tijekom zahvata, te maksimalno očuvanje ostalih struktura kralježnice.

Nedavno je ovu METRx mikro-endoskopsku operaciju kralježnice uspješno je izveo naš vrsni neurokirurg izv. prof. dr. sc. Karlo Houra, dr. med.. Kod pacijenta se radilo o foraminalnoj herniji diska L5-S1 koja je uzrokovala bol u donjem dijelu kralježnice sa širenjem u nogu.