Predstavnici Specijalne bolnica AKSIS sudjelovali na kongresu jednodnevne kirurgije

event 07.10.2024.

Prije nekoliko dana u Opatiji je u organizaciji Hrvatskog društva za jednodnevnu kirurgiju održan 3. Hrvatski kongres jednodnevne kirurgije s…

Prije nekoliko dana u Opatiji je u organizaciji Hrvatskog društva za jednodnevnu kirurgiju održan 3. Hrvatski kongres jednodnevne kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem. Na kongresu smo kao jedni od pionira jednodnevne kirurgije u Hrvatskoj naravno sudjelovali i mi.

Podsjetimo – s jednodnevnom kirurgijom kralježnice započeli smo prije 15 godina, primjenjujući ju na pacijentima iz cijele Hrvatske, regije, Europe i svijeta.

Naša medicinska sestra Ella Zimmermann, mag. med. techn. održala je predavanje o ulozi medicinskih sestara i tehničara u minimalno invazivnoj kirurgiji kralježnice – prije, tijekom i nakon zahvata. Ovi zahvati omogućuju brži oporavak pacijenata i kraće vrijeme boravka u bolnici, ali zahtijevaju preciznu suradnju između svih članova tima. Neurokirurzi, medicinske sestre i tehničari, kao i fizijatri i fizioterapeuti, rade zajednički i koordinirano svaki sa specifičnim zadatkom osiguravajući da pacijent dobije najbolju moguću njegu.

U službenom medicinskom časopisu Hrvatskog kirurškog društva Acta Chirurgica Croatica također je objavljen i rad naše Elle pod naslovom Uloga medicinske sestre i tehničara u minimalno invazivnoj kirurgiji kralježnice.

Predanost i stručnost našeg tima omogućuju smanjenje rizika i komplikacija, a pacijenti se brže vraćaju svakodnevnim aktivnostima. Naš cilj je unaprijediti zdravstvenu skrb i stalno usavršavati svoje vještine. Sinergija cijelog tima je ključna za uspjeh ovih zahvata.