Pacijent iz Londona uspješno operiran u Hrvatskoj – Laserska operacija kralježnice

event 08.01.2023.

Prije četiri tjedna nas je gospodin Ashley Heller iz Londona kontaktirao preko našeg međunarodnog centra za pacijente s upitom o mogućoj laserskoj primjeni za njegov L5-S1 disk s hernijom i degeneracijom.

Nakon našeg detaljnog odgovora s osnovnim informacijama o njegovome stanju, drugog mišljenja neurokirurga i dostupnih datuma za operaciju, gospodin Heller odlučio je obaviti operaciju odmah! Razlozi za ovo bili su minimalno invazivni pristup i naše kompetitivne cijene. U Ujedinjenom kraljevstvu spinalni kirurzi su gospodinu Helleru nudili mikro-discektomiju, ali zbog  prirode njegovoga posla on je morao biti spreman za 3-4 tjedna.

U petak, 15.10. je gospodin Heller trebao sletjeti u Hrvatsku. Sačekali smo ga i pokupili te prebacili kod naših partnera, Hotel Antunović:

Budući da je već bilo poprilično kasno, gospodinu Helleru je bilo savjetovano da pojede nešto lagane hrane i odmori se do sutra ujutro kada je imao zakazan pred-operativni pregled i lasersku operaciju kralježnice (PLDD – laserska dekompresija diska preko kože) s doktorom Robertom Safticem u neurokirurškoj klinici.

Rano ujutro u subotu, 16.10., naš predstavnik za međunarodne pacijente i gospodin Ashley Heller otišli su u neurokiruršku kliniku upoznati Dr. Roberta Saftica i obaviti još jedan pregled prije operacije kako bi bili sigurni da je laserska operacija kralježnice (PLDD) pravi izbor. Doktor je obavio pregled, pregledao obrazac anamneze i CD s MRI skenovima i potvrdio PLDD. Evo slike iz doktorova ureda:

Nedugo nakon pred-operativnog pregleda gospodina Hellera, on je bio spreman za operaciju! Nakon presvlačenja i čišćenja kože, postavljen je na operativni stol:

heller3

Dok je kliničko osoblje pripremalo gospodina Hellera za operaciju, Dr. Robert Saftic bio je zaposlen s brojevima na PLDD uređaju kako bi postigao najbolji uspjeh i dekompresiju, što je, naravno, dovelo do uspjeha ove operacije:

heller4

Nedugo nakon toga, sve je bilo spremno za ispravno mjerenje ulaska igle pomoću fluoroskopskog uređaja. Operacija je trebala početi svaki čas!

heller5

Nedugo nakon operacije, pacijent se odmah bolje osjećao i imao puno manje boli u nozi.