Upute za slanje MR/CT/RTG snimaka sa CD-a

event 23.09.2015.

U ovome članku objasnit ćemo Vam kako na jednostavan način komprimirati, staviti na internet te s podijeliti dijagnostičke snimke s Vašeg CD-a ili DVD-a (magnetska rezonanca, CT ili RTG) s bilo kojim liječnikom ili bolnicom u svijetu.

Procedura je jednostavna, ali morate pozorno pratiti sljedeća 4 koraka. Ako naiđete na bilo kakve probleme, zatražite našu pomoć.

Otvaranje CD-a/DVD-a (2 metode)

Molimo stavite CD/DVD u Vaše računalo te pričekajte poruku AutoPlay. Kada se ona pojavi, kliknite na “Open Folder to View Files”, kao što je prikazano na slici niže.

Open folder to view files

U slučaju da se ova poruka nije pojavila, morat ćete ručno otvoriti “Moje računalo” (My Computer), desnim klikom miša kliknuti na CD/DVD uređaj te kliknuti na “Open”, kao što je prikazano na slici niže.

Komprimiranje sadržaja CD-a/DVD-a

Nakon što ste uspješno otvoriti CD/DVD medij, cilj je komprimirati sve datoteke u jednu datoteku (najčešće je to ZIP ili RAR datoteka). Jednostavnim klikom na tipku CTRL i slovo A označit ćete cijeli sadržaj CD-a. Alternativno to možete učiniti pokretima miša. Nakon što su sve datoteke na označene, trebate desnom tipkom miša kliknuti na bilo koju od njih, kliknuti na “Send” i odabrati “Compressed (zipped) folder”, kao što je prikazano na slici ispod.

Dobit ćete poruku upozorenja da se datoteka ne može kreirati na CD/DVD mediju, ali ne brinite… Ovakva je poruka očekivana i logična. Kliknite na “Yes”.

Za nekoliko trenutaka komprimirana datoteka će biti kreirana i smještena na Vaš desktop. Ova je datoteka spremna za dijeljenje s nama! U našem slučaju zove se “SYNGO_FV.zip”, ali to nije pravilo. Ako se Vaša datoteka zove drugačije, ne brinite!

Transfer datoteke Specijalnoj bolnici Aksis

Nakon što ste uspješno otvoriti CD/DVD medij, komprimirali datoteke u jednu – sada ste spremni poslati navedeno nama. Za ovu namjenu, preporučamo servis WeTransfer kao pouzdan, siguran, brz i besplatan. Molimo da odete na www.wetransfer.com i kliknete na “Add Files”, kako je prikazano na slici niže.

Potražite Vaš “Desktop”, s obzirom na to da je komprimirana datoteka pohranjena tamo. U našem slučaju zove se SYNGO_FV.zip. Kliknite na “Open” kako je prikazano na slici niže.

Nakon toga molimo da ispunite tražene podatke i kliknete na “TRANSFER”:
E-mail to: naša e-mail adresa s kojom ste u kontaktu
Your e-mail: molimo upišite Vašu e-mail adresu
Message: molimo napišite Vaše osobne i kontakt podatke te specifičnosti Vašeg slučaja (ako to već niste napravili).

✔️PROBLEM RIJEŠEN